Hyppää sisältöön

PALVELUT

Puheterapian tavoitteena on parantaa ja ylläpitää asiakkaan toiminta- ja kommunikaatiokykyä arkielämässä eli kotona, päivähoidossa, koulussa ja/tai työssä. Puheterapian lähtökohtana on aina asiakkaan ja puheterapeutin hyvä vuorovaikutussuhde. Puheterapeutit arvioivat ja kuntouttavat puheen, kielen ja kommunikaation häiriöiden lisäksi syömisen ja nielemisen ongelmia. Lisätietoa puheterapiasta ja palveluista voi lukea Suomen Puheterapeuttiliiton sivuilta.

Puheterapia perustuu kuntoutussuunnitelmaan joka laaditaan joko kunnallisessa perusterveydenhuollon yksikössä tai erityissairaanhoidossa. Koska asiakkaat ohjautuvat puheterapiaan useimmiten edellä mainittujen tahojen kautta, puheterapia toteutuu tyypillisimmin julkisen terveydenhuollon tai Kelan kustantamana. Kelan järjestämänä puheterapia on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, jonka aikana myös kuntoutujan etuudet maksaa Kela. Ks. ”Yhteistyö Kelan kanssa”.

Puheterapia Papupata Oy tarjoaa lapsiasiakkaille puheen, kielen, kommunikaation ja syömisen ongelmien kuntoutusta suomen kielellä. Syömistaitojen kuntoutus ja vanhempien ohjaaminen onnistuu myös englanniksi. Allergian vuoksi puheterapiassa ei käytetä terapiakoiria, eikä lemmikkieläinten toivota osallistuvan terapiahetkiin.

Kaikki asiakaspaikat ovat tällä hetkellä täynnä. Jonoon otetaan 1-2 asiakasta silloin, kun tiedetään että paikka/paikkoja vapautuu kolmen kuukauden sisään. Tällä hetkellä (30.11.2022) myös jono on täynnä, mutta halutessasi voit tiedustella tilannetta sähköpostitse.