Hyppää sisältöön

Kuka olen?

Olen Tampereen yliopistosta vuonna 2014 valmistunut filosofia maisteri (logopedia) ja Valviran laillistama puheterapeutti. Aiempi koulutukseni (KTM 1998, Vaasan yliopisto) ja työkokemukseni on kauppatieteiden alalta. Puhun äidinkielenäni suomea, sujuvasti englantia ja tyydyttävästi ruotsia.

Työskentelen päätoimisena ammatinharjoittajana. Työkokemusta minulla on sekä yksityisen palveluntuottajan palveluksessa toimimisesta että julkiselta sektorilta perusterveydenhuollosta. Perustin oman toiminimen (Puheterapia Katja Vuoti) osa-aikaisena vuonna 2015. Puheterapia Papupata Oy on perustettu keväällä 2018. Työskentelen pääasiassa pienten lasten kanssa.

Eniten kokemusta minulla on seuraavien häiriöiden kuntouttamisesta:

– pienten lasten syömistaitojen ja syömishalukkuuden ongelmat (myös ARFID)
– kehityksellinen kielihäiriö (aiemmin dysfasia, kielellinen erityisvaikeus)
– dyspraksia
– viivästyneen puheen ja kielen kehitys, myös kehitysvamman ja kuulovamman yhteydessä

Puhetta tukevalla, täydentävällä ja korvaavalla kommunikaatiolla (AAC) tarkoitetaan viestintää jossa käytetään tukiviittomia, esineitä, kuvia tai bliss-symboleita. Käytän työssäni asiakkaiden kanssa lähes päivittäin yleisimpiä tukiviittomia sekä kuvakommunikaatiota kuten kommunikaatiotauluja ja -kansioita sekä joitakin tietoteknisiä kommunikointiohjelmia.